На ново ниво  изучаването на руски език възнамерява да изведе  кубинският

...
На ново ниво  изучаването на руски език възнамерява да изведе  кубинският
Коментари Харесай

В Куба ще учат руски език на ново ниво

На ново ниво  проучването на руски език има намерение да изведе  кубинският президент Мигел Диас-Канел. Той планира реализирането на самодейността, като се употребяват нови технологии, изяснява той в изявление за " Русия-1 ".

" Спомням си, когато бях в университета, имаше стратегия за проучване на съветския език по радиото. Тя вървеше всекидневно към седем часа вечер. Мисля, че ще съживим тези неща на ново равнище, употребявайки нови технологии. Високо равнище на съдействие в стопанската система и политиката, разговорът безусловно изисква по-голям брой говорещи съветския език ", разяснява той, представен от ТАСС.

Президентът отбелязва, че връзките сред Русия и Куба се основават на взаимно почитание, другарство и взаимност. Според него това са " не изцяло признати качества за актуалния международен ред ".

На 29 октомври, като част от визитата, той се срещна с съветския президент Владимир Путин и съветския министър председател Дмитрий Медведев.

Диас-Канел е определен за президент на 10 октомври 2019 година в сходство с наредбите на новата конституция, признати на референдум през февруари тази година.

Според новия главен закон на страната президентът е държавен глава, висш главнокомандващ на въоръжените сили и управлява Националния съвет за защита.

Куба прави оценка позицията на Русия за отбрана на многополярността в подтекста на " безспорното предпочитание на администрацията на Съединени американски щати да наложи надмощие над света ".

Кубинският водач дойде в Русия на 27 октомври за работно посещаване, като прекара първите два дни в Санкт Петербург.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР